24 februari, 2017 admin

Key Code, Hur kan spärrtjänstens spärrlinje skydda dig?

Intro

Denna gången blir det ett lite större inlägg där vi åter igen pratar om spärrtjänst men vi ska gå igenom historian bakom Key Code lite mer denna gången. Det finns mycket att prata om men jag känner att detta är något av det viktigaste vi kan egentligen prata om när det kommer till Key Code ( Key Code Security AB ). Så ni kanske känner att ”åh nej inte igen” så ber jag er att hålla ut lite till och ta det jag skriver som viktig information som kan rädda er någon gång i framtiden kanske. Men låt oss prata lite om vad och hur allt började egentligen.

Key Code: Historia

Key Code Security AB som det egentligen heter har varit ett säkerhets företag sedan 1983 och har nuvarande sitt kontor i Göteborg.  I dag är de cirka 25 anställda som arbetar med att skydda privat personer och företag. Key Code är ett familjeföretag som drivs utav familjen Johansson.

Key Code: Spärrtjänst

En spärrtjänst är väldigt simpel ide men väldigt kraftfull när man kollar på vad det är som den egentligen gör. Det är helt förståeligt att något som detta kan verka och kännas onödigt när man kollar på det stora hela i bilden. Det är ett skydd som bara är effektivt när faran faktiskt är inne. Detta kan låta väldigt onödigt i mångas öron eftersom oftast är det inte en fara. Men när vi pratar om stöld i den moderna tiden så kan det betyda mer än bara en tappad plånbok. Dina värdehandlingar och kort kan alla vara i risk när vi pratar om den moderna tjuven som begår identitet stöld. Så en spärrtjänst fungerar genom att man läggar de handlingar och information man vill ha skyddat under tjänsten och när något är riskerat så spärras allt under tjänsten. Detta görs igenom en spärrlinje.

Key Code: Spärrlinje

En spärrlinje är en del utav spärrtjänsten som vi precis pratade om, det är numret man ringer när man vill spärra handlingarna. Men detta är inte ett nummer som vem som helst kan ringa, det är bara med rätt information som en person kan faktiskt spärra något med tanke på att det kommer finnas många som kan försöka spärra det när du inte vill bara för att ”retas”. Så när faran är framme eller du känner att du inte kan riskera något så ringer man numret givet och processen kommer att börja efter att rätt information har blivit uppgiven. Det är en väldigt simpel process för kunden men när processen är väl igång kan det vara väldigt svårt att stoppa den för Key Code. Så det inte ett nummer man ringer lätt och faran måste verkligen vara framme annars är processen onödigt.